45 87 99 35 hej@sofielindberg.dk

Kroner og broer

Få lavet din næste krone eller bro hos TandlægeTeam Lindberg

Hos Tandlæge Team Lindberg udfører vi tandbehandlinger med kroner og broer, når vores patienter har beskadiget eller skrøbelige tænder, det ikke ville være forsvarligt at behandle med en fyldning. Når tænder er skrøbelige er det vigtigt, at vi finder en behandling, der giver tænderne fornyet styrke og værdi for vores enkelte patienter.

Hvad er forskellen på en krone og en bro?

Mange spørger, hvad forskellen på en krone og en bro er, og svaret er faktisk ganske simpelt.

Krone

En krone er en erstatning, der dækker hele den naturlige tandkrone på én enkelt tand, når denne er for skrøbelig til at støtte sig selv. Man kan bedst beskrive kronen som en slags hætte, som sættes ovenpå den beskadigede tand, for dermed at genskabe dennes funktionalitet og holdbarhed.  

Bro

En bro er en slags udvidet krone, der erstatter flere tænder, når disse er defekte. Om du kan få en bro, afhænger af hvilken stand de omkringliggende tænder er i, da tandbroen bliver sat fast på nabotænderne, som bliver brugt som en slags bropille, hvis funktion er at bære broen.  

Både krone- og brobehandling bruges altså til at beskytte beskadigede tænder, der er i fare for at flække eller på anden måde gå i stykker. Resultatet af begge behandlinger er utrolig holdbart, og som en ekstra bonus fremstilles kronerne og broerne, så de ligner naturlige tænder.

Sådan foregår en kronebehandling

Hvis vi vurderer, at du vil have gavn af en kronebehandling, er det første vi gør at slibe den udsatte tand til og derefter tage et aftryk af den. Gipsaftrykket bruger vi til at fremstille en krone, der passer præcis til din mund, i både form og farve, og når kronen er færdig, limes den forsigtigt fast på tanden med et tyndt lag tand-cement, som er din garanti for, at kronen bliver siddende. Kronen er utrolig solid og slidstærk, og vil bevare den ideelle form og tyggeevne hele livet.

Efter behandlingen er det meget vigtigt, at du er ekstra opmærksom på den daglige tandpleje. Der er stor risiko for, at der samler sig snavs og bakterier rundt om kronen eller broen, og du skal derfor være ekstra grundig, når du børster tænder og bruger tandtråd.

Kontakt Tandlæge Team Lindberg

Har du spørgsmål angående kroner eller broer står vi klar med vores ekspertise.

Hos Tandlæge Team Lindberg i Lyngby giver vi dig en professionel og omsorgsfuld behandling, du kan være tryg ved – og vi hjælper gerne med, at finde den rette løsning.

Har du spørgsmål til behandlingen, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi ser frem til at høre fra dig.

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe på 4587 9935 eller skrive via nedenstående formular.

PRAKTISK INFO

Tandlæge Team Lindberg

Lundtofteparken 83 st th.
2800 Kgs. Lyngby

4587 9935

hej@sofielindberg.dk

}

ÅBNINGSTIDER

Mandag-fredag 8.00 - 18.00.

Lørdag og søndag lukket.