45 87 99 35 hej@sofielindberg.dk

Rodbehandling

Hos Tandlæge Team Lindberg i Lyngby har vi igennem mange år udført adskillige rodbehandlinger med stor succes for vores patienter.

De fleste rodbehandlinger udføres, fordi der er opstået et hul i en tand, der har udviklet sig i en sådan grad, at det er nået ind til nerven i tanden. Huller i tænderne – caries – består af bakterier, der med tiden vil trænge ind i tandens nerve. Det forårsager tandsmerter hos patienten, og denne smerte forsvinder først, når vi får renset tandens rod – med en rodbehandling.

I få tilfælde kan det være nødvendigt at udføre en rodbehandling, hvis en tand har været udsat for et slag, der på fagsprog betegnes som et traume. Det kan resultere i, at tandens nerve har taget så meget skade, at den er død. Her vil det være nødvendigt at lave en rodbehandling og fjerne det døde væv.

Hvordan foregår en rodbehandling?

En rodbehandling udføres ved, at vi borer et lille hul i tanden ind til tandens nerve. Herefter kan vi fjerne alle bakterier, der har bredt sig i tandens nervevæv og derefter forsegler vi tanden for at forebygge mod nye bakterieangreb.

Ved en rodbehandling fjernes en del af tandens substans, hvilket betyder, at tanden efterfølgende er mere skrøbelig. I nogle tilfælde anbefaler vi vores patienter at få sat en krone på den rodbehandlede tand, for at styrke den og undgå, at den knækker.

Symptomer du kan være opmærksom på

Der findes en række symptomer, der kan indikere at noget er galt, og at du har behov for en undersøgelse hos tandlægen.

  • Tandpine
  • Smerter i kæbe og svælg
  • Dårlig ånde og smag i munden

Hvis du har en eller flere af disse symptomer, er det et tegn på, at der er noget galt, og vi anbefaler dig at kontakte os, så vi kan finde årsagen til dine smerter og lindre dem. Der behøver ikke være tale om en rodbehandling, selvom du har ovenstående symptomer, og jo hurtigere du kommer, jo hurtigere kan vi hjælpe dig til sunde og raske tænder igen.

Kontakt Tandlæge Team Lindberg

Hvis du har brug for en rodbehandling står vi klar med vores ekspertise.

Hos Tandlæge Team Lindberg i Lyngby giver vi dig en professionel og omsorgsfuld behandling, du kan være tryg ved.

Har du spørgsmål til behandlingen, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi ser frem til at høre fra dig.

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe på 4587 9935 eller skrive via nedenstående formular.

PRAKTISK INFO

Tandlæge Team Lindberg

Lundtofteparken 83 st th.
2800 Kgs. Lyngby

4587 9935

hej@sofielindberg.dk

}

ÅBNINGSTIDER

Mandag-fredag 8.00 - 18.00.

Lørdag og søndag lukket.