45 87 99 35 hej@sofielindberg.dk

Tandlægeskræk findes blandt unge såvel ældre. At have tandlægeskræk kan opleves som et tabu, men faktisk er det et langt mere udbredt fænomen, end de fleste går rundt og tror. Uanset om tandlægeskræk er frygten for smerte, frygten for at være fastspændt, frygten for tandlægernes instrumenter eller frygten for at opdage at noget er galt, bunder tandlægeskræk ofte i det samme; en dårlig oplevelse. At gå fra tandlægen med en ubehagelig fornemmelse i maven kan blandt andet skyldes mangelfuld information og dårlig hensyntagen, som i værste fald kan udvikle sig til en decideret skræk for tandlæger.

Én dårlig tandlægeoplevelse kan starte en ond cirkel

Frygten for at skulle udsættes for endnu en ubehagelig situation i tandlægestolen kan resultere i udskydelse af tandlægebesøg i årevis, hvormed risikoen for alvorlige og helbredsmæssige tandproblemer stiger markant. I takt med udeblivelse fra regelmæssige aftaler, forværres tændernes tilstand, og i værste fald vil tandsmerter blive dagligdag. Disse omstændigheder kan føre til skamfuldhed og nervøsitet for dårlige nyheder, hvormed frygten for konfrontationen med tandlægen blot styrkes. Men nødvendigheden af regelmæssige tandlægebesøg kan ikke undervurderes. Ikke alene øges ubehaget i tænderne mellem de sjældne besøg, men det kan også blive en bekostelig affære!

Tandlægeskræk kan mindskes – her er tre gode råd

Grundlæggende gælder det om at få vendt oplevelsen fra negativ til positiv. Her er tre gode råd til, hvordan du selv aktivt kan mindske tandlægeskræk:

  1. Tal med din tandlæge om din tandlægeskræk – du er med garanti ikke den første.
  2. Bliv sat nøje ind i den forestående behandling og spørg tandlægen, hvis der er noget, du ikke forstår.
  3. Bed om en så smertefri behandling som muligt, og lad tandlægen vide, hvis du har brug for en pause.

Hos Tandlæge Team Lindberg har vi stor forståelse for personer, som oplever tandlægeskræk i forskellig udstrækning. Derfor gør vi en dyd ud af at hjælpe dig trygt igennem dine regelmæssige tandlægebesøg. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ligger inde med spørgsmål – store som små.

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe på 4587 9935 eller skrive via nedenstående formular.