45 87 99 35 hej@sofielindberg.dk

For de flestes vedkommende – hvad enten man selv har været ramt eller blot har kendt en – er dårlig ånde et velkendt fænomen. En ubehagelig, voldsom og frastødende lugt ud af munden. Dårlig ånde kan deles op i to kategorier: Dårlig morgenånde og kronisk dårlig ånde. Dårlig morgenånde eller dårlig ånde på grund af sult kan man få bugt med ved en simpel tandbørstning eller et måltid mad. Men en konstant ildelugtende, dårlig ånde er sværere at komme til livs. Derfor bør kronisk dårlig ånde tages alvorligt; ikke alene kan det påvirke selvtilliden og sociale relationer, men kronisk dårlig ånde kan potentielt også være en sundhedsmæssig alarmklokke.

Hvad skyldes kronisk dårlig ånde?

Den hyppigste årsag til dårlig ånde er dårlig mundhygiejne. Ofte er det mangelfuld eller forkert børsteteknik, der ligger til grund for dårlig mundhygiejne, hvilket forårsager gunstige forhold for bakteriers vækst langs tandkødet og tungeryggen. Bakterier har den egenskab, at de gennem nedbrydning af organisk materiale, kan danne svovlforbindelse, og det er disse svovlforbindelser, der giver dårlig ånde. Desuden kan tandkødsbetændelse og paradentose også ofte være årsagen til, at man oplever kronisk dårlig ånde. Som følge af mundtørhed og brug af visse lægemidler er der også risiko for at blive ramt, og kun i sjældne tilfælde skyldes kronisk dårlig ånde en sygdom i luftvejene eller tarmkanalen.

Der er hjælp at hente

Heldigvis kan man selv gøre en indsats for at forebygge og behandle kronisk dårlig ånde. Generelt kan det undgås ved grundig daglig mundhygiejne og en sund og varieret kost. Tygning af sukkerfrit tyggegummi, brug af mundskyl og et stort væskeindtag i form af vand kan i de fleste tilfælde reducere problemet. Det er altid vigtigt at foretage regelmæssige tandlægebesøg, for at tage eventuelle alvorlige tand- og hygiejneproblemer i opløbet. Du kan altid kontakte Tandlæge Team Lindberg – så finder vi en passende behandling til netop dig.

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe på 4587 9935 eller skrive via nedenstående formular.