45 87 99 35 hej@sofielindberg.dk

Fra en tidlig alder lærer vi alle, at vi skal huske at børste tænder to gange dagligt. Tandbørstning udvikler sig til en del af den daglige rutine, der sker med en sådan automatik, at der ikke stilles spørgsmålstegn ved måden, hvorpå det foretages. Men kender du den rette børsteteknik? De fleste har hørt reglen om, at man bør børste sine tænder i 2 minutter hver morgen og aften. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan du bruger tandbørsten i disse 2 minutter; en forkert børsteteknik kan nemlig have den modsatte effekt.

Risici forbundet med forkert brug af tandbørsten

Mange børster tænder helt uvidende om, at de bruger den forkerte teknik. At børste tænder med en skurrebevægelse frem og tilbage og at glemme at børste fortænderne når man skifter side, er de mest almindelige fejl, man begår med tandbørsten i hånden. Ved at begå disse typiske fejl, kan man risikerer at slide emaljen, der i høj grad gør tænderne udsatte over for både huller og isninger. Desuden kan forkert børsteteknik være skyld i dårligt renhold, hvilket kan forårsage tandkødsbetændelse og paradentose.

Men det er aldrig for sent at lære den korrekte børsteteknik.

Den rette børsteteknik

Mange husker fra tiden ved skoletandlægen, at der er en korrekt måde at børste sine tænder på. Men hvordan var det nu lige? Den rette børste teknik har et helt centralt punkt: Cirkelbevægelser! Tandbørstning bør foregå systematisk, mens børsten holdes i en vinkel på 45 grader. Ved at gå systematisk til værks mindsker man risikoen for at glemme nogle tænder. Hver tand børstes med små cirkelbevægelser, og disse bør foretages på både indersiden, ydersiden og tyggefladerne. Desuden skal din tandbørste helst være blød med tætsiddende børstehår – således opnås det bedste resultat. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du benytter den rette børsteteknik, kan du altid kontakte Tandlæge Team Lindberg. Vi besvarer glædeligt enhver form for spørgsmål, du måtte have.

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe på 4587 9935 eller skrive via nedenstående formular.